Tužilaštvo formiralo predmet nakon objavljivanja snimka nesreće u tunelu Lokve

Tužilaštvo formiralo predmet nakon objavljivanja snimka nesreće u tunelu Lokve

Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju formiralo je predmet, nakon što je na portalima i društvenim mrežama objavljen snimak saobraćajne nesreće u tunelu Lokve u kojoj je jedna osoba poginula, a dvije teško povrijeđene.

Povodom objavljenog video snimka na portalima i društvenim mrežama nakon saobraćajne nezgode u tunelu Lokve, na magistralnom putu Berane - Rožaje, u kojoj je smrtno stradalo jedno lice a dva lica zadobila teške tjelesne povrede, Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju je formiralo spise predmeta, objavili su.

"Ovlašćenim policijskim službenicima je naloženo da prikupe potrebna obavještenja u vezi događaja, kao i dežurnom državnom tužiocu Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama, koji je vršio uviđaj na mjestu nezgode da nakon pribavljenja nalaza i mišljenja od strane vještaka medicinske struke, spise predmeta proslijedi ovom tužilaštvu kako bi se ocijenilo da li u radnjama pojedinaca sa predmetnog snimka ima elemenata krivičnog djela koja se gone po službenoj dužnosti i za koje bi nadležnost zasnovalo ovo tužilaštvo", saopšteno je iz Tužilaštva.

Uznemiravajući snimci pojavili su se sinoć na društvenim mrežama nakon stravične nesreće koja se dogodila u tunelu Lokve, na kojima se mogla vidjeti žustra rasprava grupe zdravstvenih radnika i grupe građana.

Nakon objave snimaka oglasio se i Zavod za medicinsku pomoć Crne Gore. 

"Povodom teške saobraćajne nesreće koja se dogodila u tunelu Lokve na magistralnom putu Berane-Rožaje i snimaka koji su se pojavili na društvenim mrežama, Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore obavještava javnost da je na licu mjesta smrtno stradalo jedno lice čiju je smrt konstatovao ljekar u timu jedinice Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć Berane odradivši i EKG kako bi dobila dodatnu potvrdu da je jedan učesnik u saobraćaju preminuo, dok su druga dva lica sa teškim tjelesnim povredama transportovana u beransku Opštu bolnicu", naveli su iz HMP.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.