Rusija podigla Su-27 da presretne njemački avion u blizini svoje granice
Ilustracija

Rusija podigla Su-27 da presretne njemački avion u blizini svoje granice

Rusija je saopštila da je podigla borbeni avion Su-27 da presretne njemački pomorski avion iznad Baltičkog mora nakon što se približio ruskoj teritoriji.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da njemački P-3 patrolni avion "Orion" nije prešao granice Rusije i da se vratio nakon što ga je presreo ruski avion, prenio je Rojters.

Ruski avion se vratio na matični aerodrom nakon što se njemački avion udaljio od državne granice Ruske Federacije, prenosi Tanjug.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.