Nadal: Psihički sam uništen posle nove povrede
Foto: Getty images

Nadal: Psihički sam uništen posle nove povrede

Španski teniser Rafael Nadal rekao je da je "psihički uništen" strahujući od novog dugog odsustva posle povrede koju je zadobio tokom današnjeg poraza protiv Amerikanca Mekenzija Mekdonalda u drugom kolu Australijan opena na kome nije uspio da odbrani titulu.

"Ne mogu da dodjem i da lažem da je život fantastičan, da morate da ostanete pozitivni i nastavite da se borite... Ne sada. Sjutra je novi dan, ali teško je. Povreda je u pitanju. Moram da priznam da sam psihički uništen. Nadam se da nije suviše ozbiljno. Poslednje tri nedelje su bile prilično pozitivne i nadam se da me ova povreda neće odvojiti od terena predugo, pošto će biti teško ponovo proći kroz cjelokupan proces oporavka", rekao je Nadal.

Nadal nije uspio da odbrani titulu u Melburnu, pošto je izgubio u tri seta od Mekdonalda, 4:6, 4:6, 5:7.

"Ne radi se samo o oporavku već i o poslu koji mora da se uradi da bih se vratio na prihvatljivi nivo. Toliko puta se to dogodilo... I dalje mislim da to mogu, ali nije lako", naveo je drugi teniser svijeta.

To je najranija eliminacija Nadala sa grend slem turnira, otkako je 2016. godine u prvom kolu Australijan opena izgubio od sunarodnika Fernanda Verdaska.

On je rekao da je prethodnih dana osjećao poteškoće, ali ne u tolikoj mjeri i da trenutno ne zna o kakvoj povredi je riječ, da li je mišić, zglob ili hrskavica.

"Ali već sam imao problema sa kukom, išao sam na terapije i nikada nije bilo ovoliko loše. Sada ne mogu da se pomjeram", naveo je on.
Upitan je i da li je razmišljao da preda meč posle povrede krajem drugog seta.

"Da, sve vrijeme. Ali nikome nisam rekao, ni fizioterapeutu, ni mom timu. Na meni je. Pokušao sam da igram, ali nisam mogao da pogodim bekhend uopšte, nisam više mogao da trčim. Ali, želio sam da završim meč. Imam dovoljno godina da samostalno donosim odluke, kao branilac titule nisam želio da odustanem, nisam želio da napustim teren predajom meča. I bolje je tako, izgubio sam, nemam šta da kažem, čestitam protivniku. To je sport", rekao je Nadal.

Na pitanje gdje nalazi motivaciju da se svaki put vrati na teren, Nadal je odgovorio da voli to što radi i da voli tenis.

"Znam da ću jednog dana morati da prestanem, ali kada volite nešto, žrtve koje podnosite uvijek imaju smisla do trenutka kada nisu više prave žrtve. Ali očigledno je da zamara i da frustrira provodjenje toliko vremena u karijeri na oporavak, u pokušajima da se vratim. To sam prihvatao i tolerisao prilično dobro", naveo je on.

"Ali poslednjih sedam mjeseci su bili komplikovani. Ne znam šta će se dogoditi, ali nadam se da ću izbjeći dugu pauzu, inače će biti superteško vratiti se u ritam i ponovo biti konkurentan i boriti se za ciljeve. Vidjećemo kakva je povreda i kako ću moći da pratim kalendar takmičenja", dodao je Nadal.

On je rekorder sa 22 grend slem titule, ali bi srpski teniser Novak Djoković pobjedom u Melburnu mogao da izjednači taj rekord.

BETA

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.