U Italiji zaplijenjena tona kokaina
Foto: Guardia di Finanza

Povezana sa albanskim kriminalnim grupama

U Italiji zaplijenjena tona kokaina

Pošiljku od oko jedne tone tone kokaina zaplijenila je italijanska policija u luci Savona. Droga je tamo stigla iz Brazila 17. januara. Istrage su započete prije oko godinu dana nakon hapšenja četiri osobe sa još 350 kilograma kokaina.

U kasnim večernjim satima, Jedinica ekonomsko-finansijske policije Finansijske garde Barija zaplijenila je oko jedne tone kokaina prevezenog komercijalnim brodom koji je pristao u luku Savona, piše Ora news.

“Istrage koje je do sada sprovela Guardia di Finanza iz Barija uz koordinaciju Direkcije za borbu protiv mafije u Bariju otkrile su aktivnost kriminalne grupe posvećene trgovini kokainom, za koju se sumnja da je radila u centralnoj i južnoj Italiji u saradnji sa albanskim kriminalom“, navodi pomenuti portal.

Tokom istražnih radnji, nakon konkretnih istražnih dokaza, prošlog 2. januara, barski finansijeri su nakon pretresa stana koji je služio kao prenoćište u opštini Celle Ligure (Savona), gdje su se okupili trgovci ljudima, zaplijenili 350 kg kokaina koji je prethodno stigao u luku Savona, što je dovelo do hapšenja četiri osobe albanske nacionalnosti odgovorne za ilegalni promet.

Rezultat ove aktivnosti saopšten je javnom tužiocu u Savoni, koji je započeo naknadne istrage.

“Naknadnim istragama omogućeno je dobijanje informacija o dolasku u luku Savona još jednog trgovačkog broda, sa zastavom Hong Konga, koji je 30. decembra prošle godine isplovio iz luke Santos u Brazilu, za koji se sumnja da je nosio još jednu veliku pošiljku kokaina, namijenjenu italijansko-albanskoj kriminalnoj organizaciji pod istragom“.

Stoga su Guardia di Finanza iz Barija i Grupa za istraživanje organizovanog kriminala postavili odgovarajući pomoćni kontrastni uređaj u odnosu na operacije koje će se izvoditi i na moru, vazdušnih i pomorskih jedinica Guardia di Finanza Aeronaval. , Operativne komande i kao podrška osoblju Centralne službe za istraživanje organizovanog kriminala, kao i Jedinice ekonomske i finansijske policije i Odeljenja za vazdušne i pomorske operacije Đenove- piše Ora news.

Ujutro 17. januara, po dolasku u luku Savona pomenutog trgovačkog broda, praćenog avionom Istražne grupe, pošto je ušao u Gibraltarski moreuz, operativne trupe su nastavile sa pregledom potopljenog dijela trup broda.

Aktivnosti ronilaca Sekcije za pomorske operacije Savona omogućile su pronalaženje i oduzimanje od nepoznatih lica 741 paket kokaina, upakovanog u 26 celofanskih omota, vešto skrivenih u “ćurke“ motora čamca, ukupne težine. od oko jedne tone.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.