Nastavlja se potraga za dječakom iz Herceg Novog, uključena tri ronilačka tima
Foto: Regionalni ronilački centar

Nastavlja se potraga za dječakom iz Herceg Novog, uključena tri ronilačka tima

Nastavlja se potraga za trinaestogodišnjim dječakom kojeg je u utorak uveče, u blizini hotela Plaža u Herceg Novom, talas povukao u more.

Pomoćnik direktora Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Žarko Lukšić kazao je za portal Pobjeda da se, nakon jučerašnjeg nevremena, more smirilo i da ekipe Službe zaštite i spašavanja sa Upravom policije i Upravom pomorske sigurnosti nastavljaju potragu u priobalju i u akvatorijumu hercegnovskog zaliva.

U akciju će se, kako je rekao, uključiti i skuteri Direktorata za ribarstvo koji će pretraživati more.

- Zbog nepovoljnih vremenskih prilika juče se moglo tragati samo sa kopna. Danas se more smirilo, što nam ide u prilog, i očekujemo da će i ronioci moći da nastave potragu - kazao je za Pobjedu Lukšić.

Danilo Mijajlović iz Regionalnog ronilačkog centra potvrdio je za portal Pobjeda da su njihovi timovi na terenu.

- Danas su nešto bolji uslovi na moru nego juče i uspjeli smo isploviti. Imamo tri ronilačka tima uz asistenciju ronilaca Službe zaštite i spašavanja Kotor - rekao je Mijajlović.

Lukšić je podjestio da je organizovana sveobuhvatna potraga u skladu sa nacionalnim Planom i Programom traganja na moru, u koju su uključene sve institucije, od državnih službi do privatnih kompanija, koje koordinisano, i na moru i na kopnu, pokušavaju pronaći nestalog dječaka.

- Pretražujemo teren od Kumbora, preko rta Kobila pa sve do Prevlake - dodao je Lukšić.

On je rekao i da bi, tokom dana, iz Podgorice trebalo da poleti i helikopter Vojske Crne Gore ukoliko vremenski uslovi budu dozvoljavali.

U potrazi je bio angažovanI helikopter FRONTEX-a, evropske agencijeza zaštitu granica, koji je angažovan preko NCC Podgorica.

Trinaestogodišnjak je nestao u utorak veče oko 22 sata, kada ga je talas povukao u more. Prema nezvaničnim informacijama iz Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi, dva dječaka sišla su sa šetališta da se fotografišu, nakon čega je talas povukao jednog od njih.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.