Doktor skovao pakleni plan: Pokušajem ubistva njenog dečka, htio da se ona zaljubi u njega

Doktor skovao pakleni plan: Pokušajem ubistva njenog dečka, htio da se ona zaljubi u njega

Izraelski anesteziolog je u nedelju osuđen na devet i po godina zatvora zbog pokušaja ubistva romantičnog partnera žene u koju je bio zaljubljen, tako što je muškarcu ubrizgao smrtonosnu dozu sedativa.

Okružni sud u Lodu, takođe, naložio je Asafu Karpelu da plati 35.000 dolara na ime odštete.

Njegov advokat Adi Karmeli je u izjavi rekao da je dvocifrena kazna koju su tužioci tražili "preuveličana i pretjerana". Karpel je prošlog oktobra osuđen za pokušaj ubistva u nagodbi sa tužiocima, prenosi Times of Israel.

Žrtva je ranije rekla za Kanal 12 da i dalje pati od anksioznosti da će Karpel ponovo pokušati da naudi njemu i njegovoj djevojci.

Prema ažuriranoj optužnici Centralnom okružnom sudu, Karpel (37) se sprijateljio sa ženom koju je upoznao tokom svog doktorskog rada.

U optužnici se navodi da je Karpel uhodio ženu, čekao je u blizini njenog automobila, kupovao poklone i slao mejlove i SMS poruke izražavajući svoju ljubav prema njoj i želju za romantičnom vezom.

Karpel je na kraju odlučio da ubije njenog momka.

Ukrao joj je ključ od kuće i dva šprica iz bolnice u kojoj radi, kao i anestetike koji mogu da ubiju osobu u slučaju predoziranja i koji se inače daju samo tokom procedure.

Karpel je navodno provjerio raspored smjena žene kako bi znao kada nije kod kuće, te otišao u njen dom prerušen, noseći elektrošoker, upaljač, skalpel i špriceve sa anesteticima.

Nakon nekoliko sati čekanja napolju, usred noći je ušao u stan uz pomoć ključa, otišao u spavaću sobu i napao ženinog dečka.

Karpel je upotrijebio elektrošoker i pokušao da mu ubrizga sedativ, ali se njegova žrtva probudila i oslobodila, nakon čega je Karpel pobegao sa lica mjesta.

Karpel je lociran nedugo kasnije tokom vožnje. Pretresom njegovog automobila pronađeni su crni kombinezon, šešir i špricevi.

(Kurir.rs/Telegraf/Times of Israel)

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.