Lukašenko: Ukrajina Bjelorusiji ponudila akt o nenapadanju, a obučavaju militante
Aleksandar Lukašenko

Lukašenko: Ukrajina Bjelorusiji ponudila akt o nenapadanju, a obučavaju militante

Ukrajina je ponudila Bjelorusiji potpisivanje pakta o nenapadanju, dok istovremeno obučava militante koji predstavljaju potencijalnu pretnju po nacionalnu bezbjednost Minska, rekao je beloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko.

“Ne znam zašto Ukrajincima ovo treba. Sa jedne strane, traže od nas da se ne borimo protiv Ukrajine ni pod kojim okolnostima, da ne pomjeramo svoje trupe tamo. Nude nam potpisivanje pakta o nenapadanju. Sa druge strane, pripremaju ovaj ekplozivni miks i naoružavaju ih“, rekao je Lukašenko na sastanku o socijalnoj i političkoj situaciji i kriminalu u zemlji, a prenijela agencija Belta.

Lukašenko je ocijenio da su “Poljska i Litvanija, u međuvremenu, potpuno sišle sa uma“, navodi TASS.

“Šta će im to? Nemam pojma. Dakle, mi moramo da odgovorimo čvrsto. Imamo dovoljno pitanja kojima se bavimo – u vazdušnom prostoru i na zemlji, takozvanoj zelenoj granici. Tu imamo dovoljno problema. Neka nam Bog pomogne da sve riješimo“, rekao je predsjednik Bjelorusije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.