Srđan Popović izručen Crnoj Gori: Osumnjičen za ubistvo u Budvi 2015. godine
Foto: Uprava policije Crne Gore

Srđan Popović izručen Crnoj Gori: Osumnjičen za ubistvo u Budvi 2015. godine

Danas je realizovana ekstradicija iz Republike Austrije u Crnu Goru Srđana Popovića, državljanina Bosne i Hercegovine, kojeg je naša država potraživala zbog izdržavanja kazne zatvora zbog ubistva G.Đ.

Popović se potraživao zbog izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 15 godina i 10 mjeseci zbog izvršenog krivičnog djela ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

On je osuđen u odsustvu jer je, 27. oktobra 2015. godine, sa zidina Starog grada Budva snajperskom puškom lišio života crnogorskog državljanina G.Đ., nakon čega se dao u bjekstvo.

Srđan Popović se nalazio u zatvoru u Gracu gdje je boravio radi izdržavanja kazne zatvora zbog izvršenog krivičnog djela na teritoriji Republike Austrije, krijumčarenje narkotika.

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala su uz asistenciju Sektora policije posebne namjene sproveli predmetno lice u prostorije Uprave za izvršenje krivicnih sankcija radi izdržavanja kazne zatvora, shodno presudi Višeg suda u Podgorici.rđan P

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.