Stanić: DF, URA i SNP u decembru nisu pokazali političku volju da se izaberu sudije Ustavnog suda
Mirko Stanić, Foto: Socijaldemokratska partija

Stanić: DF, URA i SNP u decembru nisu pokazali političku volju da se izaberu sudije Ustavnog suda

Sada je jasno da u decembru DF, URA i SNP nijesu imali političku volju za dogovor i izbor sudija jer su uradili sve suprotno i bez neophodnog dijaloga i dogovora predložili kandidate, ocijenio je član Predsjedništva Socijaldemokratske partije (SDP) Mirko Stanić.

Funkcioner SDP-a pozdravio je izjavu predsjednice Ustavnog odbora Simonide Kordić, koja je kazala “da neće zakazivati sjednicu Odbora prije konsultacija i dogovora o kandidatima za sudije US”.

“To smo u SDPCG i tražili u protekle dvije i po godine. Naravno, pokazuje se i zašto je propao raniji pokušaj izbora sudija US. Sada je jasno da u decembru DF, URA i SNP nijesu imali političku volju za dogovor i izbor sudija jer su uradili sve suprotno i bez neophodnog dijaloga i dogovora predložili kandidate”, napisao je Stanić u objavi na Twitter-u.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.