Stano: Postići konsenzus oko izbora sudija Ustavnog suda
Peter Stano

Stano: Postići konsenzus oko izbora sudija Ustavnog suda

Evropska unija (EU) pohvaljuje transparentnost parlamenta u intervjuisanju kandidata za Ustavni sud, kazao je portparol visokog predstavnika Unije za spoljnu politiku i bezbjednost Peter Stano.

"Evropska unija nastavlja da prati proces, poziva političke aktere da izgrade konsenzus o ovom ključnom pitanju vladavine prava, ključnom za put u EU, funkcionisanje države i za sve građane", naveo je Stano na Tviteru.

Podsjetimo, Ustavni odbor je završio saslušanja 26 kandidata koji su se prijavili na javni poziv za izbor četvoro sudija Ustavnog suda. Danas su na pitanja članova odbora od 14 sati odgovarali Snežana Jonica i Amer Šukurica.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.