U Dizeldorfu, zbog štrajka, otkazano na desetine letova

U Dizeldorfu, zbog štrajka, otkazano na desetine letova

Na njemačkom aerodromu u Dizeldorfu danas su otkazane desetine letova zbog novog štrajka osoblja.

- Štrajk je počeo u 3.30 časova po lokalnom vremenu i trajaće do subote 00.30- navodi se u saopštenju Sindikata "ver.di".

Otkazivanje više od 100 letova uticalo je na hiljade putnika, a očekuju se i novi poremećaji u rasporedu letova. Sa aerodroma su zamolili putnike da provjere status svog leta prije dolaska na aerodrom.

Sindikat "ver.di", koji predstavlja zaposlene u kompaniji za rukovanje prtljagom i avionima Aviapartner, saopštio je da kompanija odbija da pregovara o kolektivnom ugovoru, socijalnom planu i otpremninama za svoje članove.

Pregovarač sindikata Marvin Rešinski naglasio je da su zaposleni decenijama radili težak posao na aerodromu i pomogli kompaniji da ostvari profit, prenose Nezavisne.

- Sada kompanija odbija da isplati otpremnine, zaposleni će morati da se prijave za isti posao, na istom aerodromu, sa manjim primanjima, i to samo sa ugovorima na određeno vrijeme. Zaposleni se tome protive- dodao je Rešinski.

Iz sindikata navode da je oko 700 zaposlenih u opasnosti od gubitka posla na aerodromu, jer će Ministarstvo saobraćaja Sjeverne Rajne-Vestfalije u aprilu okončati ugovor s Aviapartnerom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.