Crna Gora planira uvođenje sistema elektronskog fakturisanja

Crna Gora planira uvođenje sistema elektronskog fakturisanja

"Crna Gora planira uvođenje sistema elektronskog fakturisanja, te da se taj sistem u CG može očekivati do kraja tekuće ili početkom 2024. godine", kazao je Damjanović

Ministar finansija Aleksandar Damjanović sastao se sa kolegom iz Srbije i potpredsjednikom Vlade te zemlje Sinišom Malim u Beogradu, radi sagledavanja mogućnosti za unaprjeđenje ekonomske saradnje.

Damjanović i Mali su razgovarali o zajedničkim infrastrukturnim projektima, sa akcentom na saobraćajne, autoput i rekonstrukciju željezničke pruge Beograd - Bar, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Jedan od ciljeva je i "olakšavanje platnog prometa dvije susjedne zemlje", pri čemu je Damjanović istakao da "Vlada ozbiljno razmatra mogućnost reorganizacije Pošte Crne Gore, po modelu Poštanske štedionice Srbije".

Dodaje se da je riječi bilo i o brojnim izazovima globalne krize i prednostima zajedničkog odgovora na iste, kao i o snabdjevenosti tržišta osnovnim životnim namirnicama i energentima.

Razmijenjena su i iskustva u sprovođenju e-fiskalizacije a Damjanović je poručio da "Crna Gora planira uvođenje sistema elektronskog fakturisanja", te da se taj sistem u CG može očekivati do kraja tekuće ili početkom 2024. godine.

"U Srbiji sistem e-fakture obuhvata više od 200.000 preduzeća", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.