Državljanin Rusije i Podgoričanin uhapšeni zbog posjedovanja marihuane
Ilustracija

Državljanin Rusije i Podgoričanin uhapšeni zbog posjedovanja marihuane

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje u cilju suzbijanja tzv. ulične prodaje narkotika, dvije osobe lišili slobode zbog sumnje da su izvršile krivčno djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok je treće lice u vezi ovog događaja lišeno slobode po Zakonu o javnom redu i miru.

“Pripadnici podgoričke policije su juče kontrolisali M.K. (20) iz Ruske Federacije, a kojom prilikom su došli do sumnje da ovo lice u svom stanu drži opojnu drogu. Nakon ulaska u stan, zatečen je P.R. (22) iz Podgorice koji je tom prilikom odbacio pvc pakovanje sa sadržajem opojne droge marihuana. Pretresom stana i drugih prostorija koje koristi M.K. policija je pronašla i oduzela  ukupno oko 72 grama marihuane i vagu za precizno mjerenje, dok je pretresom vozila koje koristi P.R. pronađen tzv. džoint“, saopšteno je iz UP-a.

Kod lica P.R. ukupno je pronađeno i oduzeto oko 12 grama opojne droge marihuana.

Oduzeta materija i predmeti biće predmet vještačenja u Forenzičkom centru.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se M.K. i P.R. liše slobode zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

“U vezi ovog događaja slobode je lišen i T.M. (20) iz Podgorice zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru. P.R. je ovom licu predao ključeve od svog vozila, a koje je trebalo da bude predmet pretresa, nakon čega se T.M. s tim vozilom udaljio sa lica mjesta i odbijao da se zaustavi na znak za zaustavljanje, izazivajući u Bulevaru Knjaza Danila saobraćajnu nezgodu, nakon čega se pješke dao u bjekstvo“, dodaje se u saopštenju Uprave policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.