Vojinović sa Braunom: Crnogorski nastavnici na online platformi dobijaju  priliku za dodatne edukacije i profesionalno usavršavanje

Vojinović sa Braunom: Crnogorski nastavnici na online platformi dobijaju priliku za dodatne edukacije i profesionalno usavršavanje

Ministar prosvjete Miomir Vojinović sastao se u Beogradu sa Piterom Braunom, direktorom Britanskog savjeta za Zapadni Balkan, saopštili su iz Ministarstva prosvjete.

Vojinović i Braun su razgovarali o već realizovanom događaju uručivanja Priručnika za nastavnike – ’’U svijetu kodiranja'' koji su zajednički organizovali Ministarstvo prosvjete i Britanski savjet u Podgorici prije nešto više od mjesec dana.

Ovaj priručnik je nastao kao proizvod partnerske saradnje ministarstva i Britanskog savjeta kroz projekat ''Nastavnik za 21. vijek'' i njegova upotreba predstavlja dodatni korak u procesu inoviranja nastave, sa ciljem da se pruži kvalitetna podrška nastavnicima informatike, kao glavnim nosiocima procesa digitalne transformacije obrazovanja i obezbijedi konzistentan pristup nastavi kodiranja, rečeno je iz ministarstva.


Tema razgovora bila je i predstojeća studijska posjeta ministra Vojinovića i njegovih saradnika Londonu, tokom koje je predviđeno da se predstavnici ministarstava obrazovanja zemalja regiona Zapadnog Balkana, upoznaju sa obrazovnim sistemom Velike Britanije, sretnu sa izvršnim direktorom Britanskog savjeta, kao i ministrom za školstvo u Ujedinjenom kraljevstvu.

Pomenuto je i učešće nastavnika engleskog jezika iz Crne Gore u programu ''Future English'' Britanskog savjeta u kojem 110 crnogorskih nastavnika na online platformi dobija priliku za dodatne edukacije i profesionalno usavršavanje, ali i da sa kolegama iz regiona razmjenjuje iskustva i dobre prakse u nastavi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.