Crna Gora na Bijenalu u Peruu

Crna Gora na Bijenalu u Peruu

Grafički dizajner s Cetinja Dejan Batrićević jedini je predstavnik Crne Gore iz oblasti grafičkoga dizajna knjige na bijenalu dizajna u Peruu.

Knjiga u izdanju Fakulteta za crnogorski jezik i književnost prošla je selekciju od ukupno 66.712 dizajnerskih rješenja u najbolja 462 iz cijeloga svijeta, koja će biti izložena na zvaničnoj izložbi bijenala dizajna u muzeju Sv. Dominika (Santo Domingo) u glavnome gradu Perua – Limi.

„Ilustrovana antologija crnogorskih bajki“ sadrži devet najljepših bajki crnogorske usmene književnosti. Bajke su priredili profesori FCJK Adnan Čirgić i Aleksandar Radoman. Pored zapaženoga dizajnerskog pristupa knjigu krasi 45 ilustracija Dejana Batrićevića.

IMGc1fc49df3c7c6683ba5b96e0e66f2a81V

Bijenale dizajna u Peruu (Peru Design Biennial) zvanično počinje u 19.30 h. Iste večeri biće upriličeno predavanje poznate turske savremene umjetnice i filmske producentice Medihe Didem Türemen. Pored glavne izložbe selektovanih radova iz oblasti dizajna, u holu renesansnoga muzeja biće predstavljena internacionalna putujuća izložba „Tolerancija“ – projekt glasovitoga grafičkog dizajnera Mirka Ilića.

Peruanski bijenale dizajna povezuje institucije, kompanije, udruženja, dizajnere na jednoj od najvećih izložbi iz domena grafičkih komunikacija, đe se mogu ispratiti globalni trendovi i novi talenti kreativne, umjetničke i kulturne industrije svijeta.

Fakultet za crnogorski jezik i književnost svakako je već prepoznat kao institucija s bogatom izdavačkom djelatnošću te promocijom crnogorskoga kulturnog nasljeđa u Evropi i svijetu. Dejan Batrićević večeras izlaže na svjetskom bijenalu dizajna u Južnoj Americi

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.