DPS: Zastrašivanje naših koleginica zato što se usuđuju reći istinu novo dno koje je dotakla vlast

" Sloboda govora je na nezavidnom nivou u Crnoj Gori "

DPS: Zastrašivanje naših koleginica zato što se usuđuju reći istinu novo dno koje je dotakla vlast

Zastrašivanje naših koleginica samo zato što se usuđuju reći istinu - novo je dno koje je dotakla ova zlosretna vlast, saopštio je klub poslanika DPS-a.

Najnoviji slučaj zastrašivanja poslanice DPSa Nele Savković-Vukčević jasno ukazuje, ocjenjuju,  na to dokle je u Crnoj Gori dogurala sloboda govora. 

"Nakon što smo već navikli da svi, koji se na bilo koji način usprotive vlasti, od građanskih aktivista do roditelja, bivaju žestoko i neutemeljeno napadani - sada je već nedopustivo i ukazivati na sramna dešavanja kakva su javne manifestacije podrške ruskoj agresiji na Ukrajinu i propagandistima Kremlja.", naveli su u saopštenju.

Umjesto da, kako kažu, "kao i svaka normalna država, sankcioniše one koji ovih dana - nastupajući pritom kao formalno registrovano udruženje u Crnoj Gori - ko zna koji put podržavaju zvjerstva i krvavi teror okupatora u Ukrajini, koji nagrađuju fabrike propagande koje su u čitavoj Evropi suspendovane, naš je sistem jedan od rijetkih koji takve štiti''.

Muk vlada u državnim institucijama, koje tako ćutke i sa odobravanjem prate odlikovanja Sputnika - kojeg su navodno zabranili,kažu dalje u sapštenju, a kojem iz Crne Gore i dalje može nesmetano da se pristupi. Niko iz tih institucija ne pušta glasa ni kada se sloboda govora želi brutalno urušiti, kao u slučaju naše koleginice Nele Savković-Vukčević. 

Nije to ništa neočekivano od vlasti koja je, kako su naveli,po spoznaji da neki organi sprovode akciju hapšenja saradnika ruskih tajnih službi, momentalno smijenila sve koji su se time bavili. Jer, navode, ovu nelegitimnu vlast na pozicijama jedino održava upravo podrška političke strukture koju su zapadni partneri u više navrata označavali kao prorusku i plaćeničku. 

"Zastrašivanje naših koleginica samo zato što se usuđuju reći istinu - novo je dno koje je dotakla ova zlosretna vlast, a što samo dodatno govori o njenom karakteru i namjerama.  Isljeđivanja nepodobnih jasno ukazuju koliko ih je strah i koliko je u Crnoj Gori problematičan postao i “delikt mišljenja”. No, na njihovu žalost, tek će se suočiti sa tim - neka budu sigurni, niko im na ove besprizorne stvari neće ćutati", kažu na kraju iz DPS-a.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.