Snežani Jović odbili jemstvo od 236.000 eura

Snežani Jović odbili jemstvo od 236.000 eura

Viši sud odbio je jemstvo od 236.000 eura u nekretninama koje je ponudila advokatica Snežana Jović kako bi se sa slobode branila od optužbi da je kao stečajna upravnica zloupotrebljavala službeni položaj u stečajnim postupcima koji su vođeni pred Privrednim sudom, piše Dan.

Od dvanaest optuženih u ovom predmetu, u pritvoru su samo Jović i bivši predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić, kome je sud takođe odbio jemstvo u nekretninama vrijedno 630.000 eura.

Pored Jovanića i Jović, optužnicom su obuhvaćeni i stečajni upravnici Saša Zejak, Sanja Lješković, Ranko Radinović i Sreten Mrvaljević, vlasnici firmi za obezbjeđenje Pavić Globarević, Stana Čelebić i Darko Perović, procjenitelji Omer Markišić i Dejan Golubović i vlasnici kompanije „Ogimar“ Danijela i Dušan Laković.

Optužnicom su obuhvaćene i kompanije „Titan sekjuriti“ d.o.o. Podgorica, „Sekjuritas Montenegro“ d.o.o. Podgorica, „Top fors sistem“ d.o.o. Nikšić i „Ogimar“ MNE“ d.o.o. Podgorica,prenosi Dan.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.