Na pružnom prelazu kod Virpazara ne radi ni rampa ni signalizacija
Foto: Screenshot

Na pružnom prelazu kod Virpazara ne radi ni rampa ni signalizacija

Bezbjednost u saobraćaju nije ugrožena samo usljed posljedica nevremena. Naime, rampe na pružnim prelazima u našoj državi kojih, ili nema ili nijesu u funkciji, predstavljaju ozbiljan problem. Takav je slučaj i sa onom u Virpazaru, zbog čega je ozbiljno ugrožena bezbjednost učesnika u saobraćaju.

Pružni prelaz koji Virpazar spaja sa magistarlnim putem Bar – Podgorica jedna je od kritičnih tačaka na kojoj se nerijetko dešavaju saobraćajne nesreće.

“Samo isključenje sa magistrale predstavlja dodatan rizik za učesnike u saobraćaju na magistrali jer tu postoje nagla kočenja, vozila usporavaju i često ne daju pokazivač prvaca, ukoliko se ne drži rastojanje može da dođe do sudara i nalijetanja u istom smjeru vozila”, kazao je vještak tehničko/saobraćajne struke Igor Radojević.

Nema ni adekvatne zvučne i svjetlosne signalizacije, a rampa na pružnom prelazu ne radi.

“Postoji ozbiljan rizik da u nekim momentima da kada vozilo čeka uključenje na magistralu da bude na šinama u momentima nailaska voza onda kada treba da je rampa spuštena”, istakao je Radojević.

A rampa se ne spušta jer su uređaji koji je kontorlišu uz sam kolovoz pa često dolazi do mehaničkih oštećenja.

“Generacija tehonologije koja je ugrađena u taj putni prelaz je dovoljno zastarjela jer se više ne proizvodi, tako da smo u velikom problemu”, kazao je tehnički direktor Željezničke infrastrukture Vladimir Merdović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.