“Ko ne želi da radi za državni interes neka oslobodi mjesto drugima“

Abazović: Luka Bar može da udesetostruči prihode, Baru potreban hotel sa pet zvjezdica

Barska plovidba je prošle godine napravila izuzetan rezultat, profit 6,2 muliona eura ,saopštio je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović tokom posjete Baru.

“Zatečeni su ogromni problemi i ogromna dugovonja. Cilj je da se poveća flota. Da se uspostavi linija Bar-Bari, i to ne samo tokom ljetnje sezone. Da naša država bude povezana 365 dana u godini. Ogroman javašluk postojao u prethodnom periodu. Nama nije cilj da iznajmljujemo brod. Cilj je da uvećavamo državni kapital. Ovo je sve vezano za kompletiranje Luke Bar i vraćanje u kompletno državno vlasništvo”, kazao je Abazović.

Prema njegovim riječima, Vlada je tu da pomogne oko određenih stvari vezano za Opštinu Bar.

“Cilj je da dovedemo velike svjetske zvijedze u Bar i Crnu Goru. Fokus Vlade je sada oko Luke Bar”, najavio je Abazović

Raičević: Godina iza nas bila uspješna

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević je kazao da mu je zadovoljstvo da razgovaraju o pravcima razvoja tog grada.

“Najavili smo nove projekte koje planiramo realizovati. Godina iza nas bila više nego uspješna. Raduje podrška Vlade Crne Gore za realizaciju mnogih projekata. Kandidovaćemo neke projekte od opšteg interesa. Pokrenuli smo temu izgradnje nove bolnice ili Urgenynog bloka. Raduje da Vlada preduzima određene korake oko objedinjavanja Luke Bar”, istakao je Raičević.

On je poručio da Bar neće biti destinacija od koje počinje poravtak turista već gdje će se namjenski dolaziti.

Đurović: Zajednički zadatak da Bar dobije hotele sa pet zvjezdica

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović kaže da je zajednički zadatak da Bar dobije hotele sa pet zvjezdica.

“Investicioni ciklus od oko 200 miliona eura. Pokušaćrmo da organizujemo mega koncert u Baru. Siguran da je Opština spremna da u tome pomogne. Barska plovidba posluje pozitivno”, naglasio je on.

Ščekić: Pokrenuti inicijativu za izgradnju nove bolnice

“Nama je cilj da se pokrene inicjjativa za izgradnju nove bolnice u Baru. U toku je tender za nabavku magnetne rezonance za opštu bolnicu u Baru”, rekao je ministar zdravlja Dragoslav Šćekić.

Lalošević: Bar je grad mladosti i sporta

“Bar je grad mladosti i sporta. Želimo da ovom gradu podarimo dva infrastruktuna objekta”, poručio je ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević.

Abazović o liniji Bar-Bari

“Brod treba da kupi Barska plovidba. Oni mogu da rade sa profitom ako hoće da rade kako treba, imaju obavezu da nam predstave plan, a nakon toga je faza finansiranja”, naglasio je Abazović.

On smatra da Luka Bar može desetostruko da poveća zaradu.

“Stalno pozivam na odgovornost. Nikoga ne amnestiram od odgovornosti. Ko je bio neodgovoran vjerovatno je poznato. Očekujem da ruka pravde dođe do svakoga. To nije posao za premijera već za nadležne organe. Dobronamjeran sam prema svim radnicima. Dozvolite nam da rješavamo probleme. Napravićemo Luku Bar koja će imati desetostruki veći prihod nego danas”, ističe on.

Ko ne želi, kaže, da radi za državni interes neka oslobodi mjesto drugima.

“Ne samo za Barsku plovidbu nego bilo koga. Barska plovidba ima višak radnika, a nedostaje radnika, jer brojčano imate višak ali nemate ljude za određene operacije. Jutros smo pomenuli da želimo da Luka Bar postane i energetsko čvorište. U kontaktu sa više zainteresovanih kompanija, nekoliko iz SAD i jedna iz Velike Btitanije. LNG je zamišljen kao terminal gdje se drži gas i onda se transportuje. Luka Bar mora biti u državnom vlaništvu. Želimo da kao vlasnici tog rudnika imamo benefite za sve građane Crne Gore”, poručio je Abazović.

O Željezari

“Mislim da će se to pitanje riješiti. Vjerujem da će 229 radnika neće biti dovoljno za buduće aktivnosti. Navijam da svi radnici ostanu na radnim mjestima”, zaključio je Abazović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.