Kako se ponašati kad u kući sretnete provalnika?

Kako se ponašati kad u kući sretnete provalnika?

Šta raditi u slučaju da zateknete provalnika u kući ili na svom imanju? To pitanje aktuelizovalo se nakon što su dvije osobe, na Pričelju, fizički napale V.D koji je, navodno, pokušao da ukrade automobil. Epilog slučaja je procesuiranje svih, pa i onih koji su navodno vezali osumnjičenog za pokušaj krađe. Zbog svega, pitali smo policiju, ali i stručnjake, kako ispravno postupiti u ovakvim situacijama.

Kada zateknete provalnika, možete ga lišiti slobode, i to samo kako su nam saopštili iz policije, bez prijetnji, sile, nečovječnog i ponižavajućeg postupanja. Pa, ko šta ponese...

I dok propisi predviđaju nevjerovatan odnos prema provalniku, realnost piše drugačije, a nekada i dramatične priče.

Ukoliko nam stignu u goste, valja znati kako se smijemo ponašati. Struka kaže jedno, a oni koji su već proživjeli nemile scene, nešto sasvim drugo.

Ako pokušate, kako nalažu propisi, bez prijetnji i sile da provalnika lišite slobode, pa vam to ne uspije, računajte na policiju, iz koje su nam saopštili da je potrebno da ih odmah obavijestite. Tada vam, ostaje nada.

Izvor RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.