Jakov Devčić, Foto: RTCG

"Za dolazak njemačkih investitora neophodan stabilan ambijent"

Odnosi Crne Gore i Njemačke su dobri, ali da bi se unaprijedila ekonomska saradnja dvije zemlje neophodna je politička stabilnost u Crnoj Gori, ocijenio je Jakov Devčić, direktor Fondacije Konrad Adenauer u Srbiji i Crnoj Gori. Sada je ključno, kako kaže, da se deblokira Ustavni sud, izabere svo četvoro sudija i tako vrati pravni okvir kako bi se odžali predsjednički kao i parlamentarni izbori.

“Ključni je da se izvrši ta deblokada zato što je ta nestabilnost u posljednjih godinu dovela do neke slike o Crnoj Gori, kako u Njemačkoj, tako i u EU koja ne pokazuje pravi pravac. A investitori žele da imaju stabilnost da bi mogli da planiraju dugotrajno i dugoročno", kazao je on u emisiji "Dobro jutro Crna Goro".

Zato je, kako smatra, potrebno da se kreira jedan politički ambijent koji će da bude pozitivan za investicije.

 

Izvor: RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.