"Ne glasamo za kandidata DPS-a ko god bude u drugom krugu"

Joković: SNP podržava Mandića, uvjereni smo da će biti pobjednik izbora

Nakon predsjedničkih izbora sa političke scene sići će jedna dugogodišnja vladavina, kazao je lider SNP-a Vladimir Joković na današnjoj konferenciji za medije. On je uvjeren da će predsjednički kandidat Andrija Mandić odnijeti pobjedu 19. marta, a kategoričan je da, ukoliko ipak dođe do toga da kandidat DPS-a prođe u drugi krug neće glasati za njega, ma ko god mu bio protivkandidat.

On je podsjetio na učinke SNP-a za vrijeme tehničke Vlade.

"Mi smo za ovo kratko vrijeme postigli sve što smo zacrtali i uradili. Ne znam da li je neka Vlada uspjela da se izbori protiv šverca mafije... Vraćena je trajektna linija Kamenari-Lepetani, plate u Crnoj Gori su nikad veće, nikada u Crnoj Gori nije bilo više zaposlenih. Preduzeća u državnom vlasništvu su pokazali rezultate bolje nego ikad do sada. Uspjeli smo kao konstruktivan dio crnogorskog društva da učestvujemo i u izboru sudija Ustavnog suda, potpisan je i Temeljni ugovor", istakao je Joković.

Našom vladavinom, kako je kazao Joković, kada se vidjelo kako je Crna Gora mogla da ide, predsjednik DPS-a je počeo da gubi popularnost.

"Bili smo u koaliciji sa DF-om i juče je izglasano da podržimo Andriju Mandića", istakao je lider SNP-a.

Uvjeren je da će upravo Mandić biti pobjednik izbora.

"Učinićemo sve što je do nas da dođe do pobjede Mandića i rekonstrukcije Vlade, odnosno formiranja 44. Vlade Crne Gore", kazao je Joković.

Odgovarajući na pitanja novinara da li će podržati Milatovića ako uđe u drugi krug izbora, on je odgovorio da se nada da do toga neće doći, aludirajući na Mandićevu pobjedu.

"Mi smo odmah izrazili bojazan kojim putem ide Pokret Evropa sad i dobro znamo da je Milojko Spajić kazao da je bio protiv ustoličenja mitropolita Joanikija. A nakon toga dešavanja oko Spajića šta je on prijavio, šta nije, da li ima ženu, dijete.. iako poštujem izjave Milatovića, ne mogu da shvatim i ne podržavam kako mogu biti ispred grupacije ako je predstavnik Pokreta govorio neistine", kazao je Joković.

Istakao je: "Ne glasamo za kandidata DPS-a ko god bude u drugom krugu".

Na pitanje zašto SNP nije izašao na crtu Đukanović on je kazao da SNP-u nije bilo lako da opstane sve ovo vrijeme na političkoj sceni. Kazao je da SNP nije započeo kampanju, ali da je tu da pruži podršku Mandiću i ponovio da neće dati podršku DPS-u.

"Mi smo mišljenja da je bolje dati snagu onima koji su nama najbliži politički", naglasio je Joković.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.