"Ajkule" propustile veliku šansu protiv Grčke: Plasman na F8 ostao samo san

Velika prilika je propuštena, crnogorski vaterpolisti neće igrati na finalnom turniru Svjetskog kupa, iako su bili veoma blizu da to ostvare u duelu sa Grčkom u posljednjem kolu takmičenja u Podgorici.

"Ajkule" su savladale Helene 8:7, ali je pobjeda pirova jer im je za odlazak u Los Anđeles trebalo da slave sa makar dva gola razlike.

Izgledalo je da će tako i biti, jer je naša selekcija dugo imala igru, pred golom Petra Tešanovića kontrolisala situaciju, u napadu bila strpljiva i ubojita.

Takav ritam je slomio protivnika već od sredine treće četvrtine, a onda je u prvom napadu posljednjeg perioda Aljoša Mačić donio toliko čekanih plus dva...

Tim Vladimira Gojkovića je tada propustio šansu da nokautira rivala koji u dva navrata ni sa dva igrača više u bazenu nije mogao da pogotka.

Čak tri puta su naši vaterpolisti imali mogućnost da s igračem više dođu do tri gola prednosti, ali kao da ih je i važnost momenta sputala - lopta im je ispadala iz ruku, bilo je i nekih dodavanja koja su malo kome bila jasna...

Grci su to iskoristili da golom Konstantina Genidunijasa dva minuta i 21 sekund prije kraja smanje na 8:7 - bio je to rezultat koji im je garantovao odlazak na F8, a Crna Gora više nije imala snage da se vrati...

Tako su se sa turnira u Podgorici na finalni turnir plasirali Španija, Grčka i Srbija.

Srbija je u posljednjem meču nakon peteraca izgubila od Gruzije, pa je zavisila od ishoda duela Crne Gore i Grčke.

Ispala bi da je Crna Gora slavila sa tri ili više golova razlike...

CRNA GORA - GRČKA 8:7 (3:3, 2:2, 2:1, 1:1)

Podgorica - Bazen SC "Morača". Gledalaca: 650. Sudije: Aleksandresku (Rumunija), Kovač-Čatloš (Mađarska). Igrač više: Crna Gora 12 (4), Grčka 12 (4). Peterci: Crna Gora 1 (1), Grčka 2 (2).

Crna Gora: Đurović, Mršić 1, Mačić 1, Averka 1, Čučković, Popadić 1, Đ. Radović, Perković, Spaić 1, Matković 1, V. Radović 2, Tešanović (11 odbrana).

Grčka: Cerdevas (sedam odbrana), Genidunijas 2, Skumpakis, Kalogeropulos, Fudulis 3, Papanastasiu, Dervisis, Argiropulos, Nikolaidis, Kakaris 1, Alafragis, Vlahopulos 1, Corcatos.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.