'Plavi' na odmor otišli uz minus 21, pa preokrenuli, a na kraju ipak izgubili u Italiji

'Plavi' na odmor otišli uz minus 21, pa preokrenuli, a na kraju ipak izgubili u Italiji

Košarkaši Budućnost Volija večeras su na sjeveru Italije doživjeli sedmi poraz u Eurokupu. Nakon nevjerovatno uzbudljivog duela 16. kola, na kraju je bilo 79:76 (24:13, 25:15, 13:25, 17:23) . Treba naglasiti kako su Podgoričani pri odlasku na odmor bili u minusu od 21 poen, da bi u završnom kvartalu preokrenuli. No, nijesu u finišu mogli i da sačuvaju prednost.

Bila je to utakmica sa dva lica crnogorskog prvaka. Prvi dio igre, Budućnost Voli završila je uz čak minus 21, da bi već na početku završnog kvartala stigli do egala, a onda i do vođstva. No, u završnih 60 sekundi, više sreće imali su igrači Trenta, koji su tako očuvali teoretske šanse za plasman u sljedeću fazu takmičenja.

U redovima našeg prvaka, najbolji učinak imao je Bel Hejns (24), a pratili su ga Grin (18), te O'Brajen (10). U sastavu Trenta je Flakadori postigao 16 poena.

Katastrofalno prvo poluvrijeme

Loše su Podgoričani ušli u večerašnji meč, pa su dozvolili suparnicima da stignu do dvocifrenog plusa već u prvom kvartalu, koji je završen rezultatom 24:13.

Očekivao se odgovor izabranika Vladimira Jovanovića u drugoj četvrtini, ali je umjesto toga domaćin nastavio da dominira. Predvođeni Grazulisom i Spanjolom, igrači Trenta na odmor su otišli uz čak 21 poen prednosti (49:28).

Treba naglasiti kako gosti u prvom poluvremenu iz 10 pokušaja nijesu pogodili niti jednu trojku.

Buđenje 'plavih' u trećem kvartalu

‘Plavi’ su konačno proradili u trećoj četvrtini – tek što su izašli iz svlačionice, krenuli su serijom 0:8, pri čemu je Emanuel Lekomt pogodio i prvu trojku. Nedugo zatim, iz šuta za tri precizan je bio i Popović, a onda i Bel Hejns, tako da je sredinom kvartala rezultat bio 56:42.

Italijani su potom preko Flakadorija i Spanjola izašli na plus 18, ali je uslijedila dionica tokom koje su pogađali Kaba, Grin i O’Brajen, pa su Podgoričani prišli na jednocifren zaostatak (62:53), uz koji su i ušli u završnih 10 minuta. 

Izjednačili na startu četvrtog perioda

Kako je tek podgorički sastav ušao u posljednju četvrtinu... Tek što je počela, pogodio je Atić, a zatim je Erik Grin ubacio trojku, pa je na semaforu stajalo 62:58.

Nije se Budućnost Voli zaustavila na tome. Precizan je nakon toga opet bio Atić, pa O'Brajen, te su gosti stigli do poravnanja (62:62). Trento je u tim trenucima čak pet minuta bio bez postignutog koša.

U finišu više sreće imao domaćin

Četiri minuta prije kraja, zahvaljujući Bel Hejnsu, Budućnost Voli najzad je došla do vođstva (68:69), a od tada smo pratili najuzbudljiviji dio susreta, u kojem su se rivali neprestano smjenjivali u vođstvu.

U završnih 60 sekundi večerašnji su suparnici ušli uz poravnanje (75:75). Uslijedila je penal završnica, u kojoj su uspješniji, ali i srećniji bili domaći.

Rezultati: Trento – Budućnost Voli 79:76, Hapoel Tel Aviv – Hamburg 91:85, Pariz – Šljonsk (u toku).

Sjutra: London – Promiteas, Gran Kanarija – Turk telekom.

Tabela: Gran Kanarija 12-3, Turk telekom 11-4, Hapoel Tel Aviv 11-5, Pariz 9-6, Promiteas 9-6, Budućnost Voli 9-7, London 7-8, Hamburg 5-11, Trento 3-13, Šljonsk 1-14.

Izvor:Portal Analitika

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.