Striković: Pokušaj parlamentarne većine da po svaku cijenu zadrže fotelje
Foto: SDP

Striković: Pokušaj parlamentarne većine da po svaku cijenu zadrže fotelje

Poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Adnan Striković kazao je da parlamentarna većina koja je zatražila od Ustavnog suda da obustavi Ukaz o skraćenju mandata Skupštini, na taj način bježi od izbora.

On je za Antenu M kazao da je to samo pokušaj da se po svaku cijenu zadrže fotelje.

-Iznenađen sam prije svega, mislio sam da će poslanici Skupštine ispoštovati nešto što su jasna ovlašćenja predsjednika i nešto što ne bi trebalo da bude iznenađenje ukoliko ćemo da budemo politički iole korektni. Jer smo o mogućnosti da predsjednik države raspusti Parlament čuli sa mnogo političkih adresa, da je 16. mart zadnji dan do kada je trebalo biti izabrana nova Vlada Crne Gore. I naravno da su svi politički subjekti tvrdili da ako se to ne desi, i po Ustavu Crne Gore članu 92 a i po zakonu, odnosno izmjenama i dopunama Zakona o predsjedniku, koji je ta većina usvojila na takav način, ali je nažalost u pravnom prometu u Crnoj Gori, jer nemamo odluku Ustavnog suda kada je taj zakon u pitanju - navodi Striković.

Prema njegovim riječima, parlamentarna većina koja je zatražila od Ustavnog suda da obustavi ukaz o skraćenju mandata Skupštini, na taj način bježi od izbora.

-Dolazimo do jedne paradoksalne činjenice da oni koji su sastavili neustavni Zakon o predsjedniku i učinili ga dijelom pravnog prometa u Crnoj Gori, koji su željeli da na osnovu tog i takvog zakona formiraju novu vladu, sada kada bi neko mogao da članove tog istog zakona da upotrijebi da raspusti Skupštinu, e sada se oni pozivaju na neustavnost tog njihovog zakona i upućuju ustavnu žalbu kako to predsjednik nije imao pravo to da uradi. I u suštini je sada njima problem što se predsjednik pozvao na Ustav, a nije se pozvao na zakon. To su providne insinuacije i pokušaj da se po svaku cijenu zadrže fotelje - kaže Striković.

Poslanik SDP-a poručuje da ko god želi dobro Crnoj Gori, treba da se raduje vanrednim parlamentarnim izborima, prenosi Pobjeda.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.