Blokirane isporuke nafte u najvećoj francuskoj rafineriji

Blokirane isporuke nafte u najvećoj francuskoj rafineriji

Najveća rafinerija u Francuskoj, kojom upravlja kompanija Total Enerži, počela je danas sa prekidom rada u sklopu protesta i društvenog nezadovoljstva zbog reforme penzija, saopštio je danas tamošnji sindikat CGT.

Od petka uveče su prestale isporuke rafinisanog ulja iz te fabrike koja se nalazi u Normandiji na sjeverozapadu Francuske, naveo je sindikat.

Međutim, za potpunu obustavu rada rafinerije potrebno je nekoliko dana.

Iako ta blokada ne bi trebalo odmah da izazove nestašicu goriva u zemlji, ona je jedna u nizu akcija protiv reforme penzija, koja podiže starosnu granicu za odlazak u penziju sa 62 na 64 godine.

I druge rafinerije bi mogle da slijede taj primjer, dok je nekoliko ključnih sektora privrede, među kojima saobraćaj i prikupljanje smeća, već poremećeno društvenim nezadovoljstvom i protestima započetim u januaru.

Za vikend je najavljen nastavak protesta u Francuskoj.

Izvor:Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.