Beba stabilno, rizik od komplikacija uvijek postoji

Beba stabilno, rizik od komplikacija uvijek postoji

Beba koja je danas spašena iz Morače stabilnog je zdravstvenog stanja, ali rizik od komplikacija uvijek postoji, jer je u pitanju dijete koje nema ni dva mjeseca, saopštio je dežurni ljekar iz Odjeljenja intezivne njege Instituta za bolesti djece.

Nesrećni slučaj desio se danas oko 11:20 sati kada je policija izvukla iz Morače tijelo ženske osobe koja je prethodno primijećena sa bebom ispod mosta Blaža Jovanovića u centru Podgorice.

Maleni borac boravio je u hladnoj rijeci sve dok ga nijesu spasili radnici Gradskog preduzeća "Zelenilo" Aldin Ibrahimović, Špejtim Demaj i Almir Mujak. “Oživio” ga je švedski poslanik Adnan Dibrani, koji je dio posmatračke misije Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope, koja je pratila izborni dan u Crnoj Gori.

Ljekar je za naš Portal rekao da dijete trenutno ima “uredan obrazac disanja, bez povreda torakalnih i abdominalnih organa”.

“Dijete je u riziku od aspiracionih komplikacija i infekcije. Prati se u jedinici intezivnog liječenja i svaka prognoza je ozbiljna, ako uzmemo u obzir da dijete ima dva mjeseca”, kazao je ljekar.

Naveo je da i pored spleta nesrećnih okolnosti koje su malenu bebu danas zadesile, desili su se i dobri momenti. Jedan je taj da su ga radnici preduzeća “Zelenilo” ubrzo uočili i izvukli iz vode, a drugi taj da prethiodnih dana nije bilo kiše, pa rijeka nije nabujala.

Dijete je ubrzo nakon što su ga uzeli iz vode prevezeno u Urgentni centar, a nešto kasnije izvučeno je i beživotno tijelo njegove babe.

Iz "Zelenila" su iskazali poštovanje i zahvalnost zaposlenima na herojskom činu koji su napravili spasivši bebi život iz rijeke.

.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.