Abazović se sastao sa Ekobarom: Pozdravili prvi krug predsjedničkih izbora koji je protekao u građanskom maniru
Dritan Abazović

Premijer specijalnog izaslanika upoznao sa najnovijim akcijama u borbi protiv kriminala

Abazović se sastao sa Ekobarom: Pozdravili prvi krug predsjedničkih izbora koji je protekao u građanskom maniru

Predsjednik Vlade dr Dritan Abazović radnu posjetu SAD započeo je sastankom sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

Tokom susreta Abazovića i Eskobara konstatovano je da Crna Gora svojom proaktivnom ulogom konstruktivno doprinosi stabilizaciji regionalnih prilika i očuvanju evropske perspektive država Zapadnog Balkana. U tom smislu, Abazović je pozdravio napore Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije u zaključivanju trajnog i održivog sporazuma između Srbije i Kosova, postignutim nakon održanog sastanka u Sjevernoj Makedoniji.

Tom prilikom, premijer Abazović je istakao da je Crna Gora spremna da i sama doprinese postizanju rjeŝenja, što bi otključalo siguran put za evropsku budućnost zemalja Zapadnog Balkana.

Između ostalog, Abazović je predstavnike američke administracije u Stejt Dipartmentu upoznao sa najnovijim akcijama crnogorskih institucija u borbi protiv kriminala.

Zajednički je konstatovano zadovoljstvo činjenicom da je nedavno održan prvi krug predsjedničkih izbora u Crnoj Gori protekao u građanskom maniru, u skladu sa demokratskim standardima,  uz odstusvo društvenih tenzija koje su karakterisale prethodne izborne cikluse.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.