Teško da će Skupština raspravljati o Zakonu o porijeklu imovine ovog mjeseca
Skupština Crne Gore

Teško da će Skupština raspravljati o Zakonu o porijeklu imovine ovog mjeseca

Iako je početkom marta bilo najavljivano da će Zakon o oduzimanju imovine stečene kriminalom do kraja ovog mjeseca biti unaprijeđen i usvojen, do toga teško da će doći s ozirom da od kraja februara nije održana nijedna sjednica Radne grupe za unapređenje ovog , često kritikovanog, zakonskog teksta.

Poslanica SNP-a Milosava Paunović, koja je i članica ove Radne grupe,za Radio Crne Gore kaže da očekuje nastavak sjednice.

“Dogovor je bio da se sjednice nastave, što je prihvaćeno i od ministarstva pravde. Međutim, od februara nije održana nijedna sjednica, ali ja očekujem da će biti nastavljene”, rekla je Paunović.

Paunović napominje da krajem februara i tokom prve polovine marta nije bilo sjednica, vjerovatno zbog izborne kampanje.

Marija Popović Kalezić iz Centra za građanske slobode za naš Radio napominje da sjednice Radne grupe za unapredjenje ovog zakonskog moraju biti nastavljene.

“Ove sjednice su trebale da se održavaju u kontinuitetu,jedino tako se može zakonski tekst unaprijediti”, rekla je Kalezić Popović.

Kalezić Popović ističe da ovaj Zakon mora biti usvojen na pravno valjan način, a ne da to čini raspuštena Skupština.

“Jedini način kako Zakon o oduzimanju imovine stečene kriminalom može biti usvijen je pravno valjan način. To mora da učini konstituisana Skupština koja funkcioniše i izglasava zakone”, kazala je Kalezić Popović.

Kalezić Popović zaključuje da se moraju uvažiti sve sugestije nvo sektora i evropskih partnera.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.