EU izdvaja 600 miliona eura za jačanje granice Bugarske sa Turskom

EU izdvaja 600 miliona eura za jačanje granice Bugarske sa Turskom

Evropska unija izdvojiće 600 miliona eura za jačanje granice Bugarske sa Turskom, izjavio je danas državni sekretar u bugarskom Ministarstvu unutrašnjih poslova Petar Todorov, prenosi Blic.rs.

On je kazao da je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen u utorak obavijestila Vladu Bugarske da je Komisija održala sastanak o novom strateškom pristupu radi zaštite spoljne granice EU i da je Bugarska prioritet, prenosi portal Novinite.

- Za jačanje i tehničku izgradnju naše granice biće izdvojeno više od 600 miliona eura. Tu imamo preko 110 kilometara tehnički neobezbjeđene granice, a i na ostalih 200 kilometara takođe ima šta da se uradi - istakao je on.

Prema njegovim riječima, novac će biti potrošen na opremu, kamere, senzore i automobile.

U prva tri mjeseca zabilježen  je priliv migranata veći za 43 odsto u odnosu na prošlu godinu, a kako se navodi, osobe uključene u ilegalnu trgovinu dolaze iz svih sredina i sfera života.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.