Đeka ima dvije kuće, Krivokapić tri pištolja

Đeka ima dvije kuće, Krivokapić tri pištolja

Ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka i njegov doskorašnji kolega iz Vlade Ranko Krivokapić prijavili su u novim imovinskim kartonima da su vlasnici i suvlasnici ukupno osam kuća i stanova.

Đeka je prijavio Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK) da je do prelaska u Vladu kao poslanik mjesečno zarađivao 1.580 eura, a nakon prelaska u kabinet u izvršnoj vlasti taj iznos je povećan na 1.776. Na godišnjem nivou Đeka je zaradio oko 20.500 eura. Prijavio je da je i njegova vanbračna supruga Ilirijana zaposlena u Opštini Ulcinj, gdje joj je plata 850 eura, a od obavljanja ostalih poslova ona je lani imala prihode koji su se kretali od 166 do 420 eura mjesečno.

Đeka je naveo da posjeduje dvije kuće i udio u još jednoj. Kuću od 180 kvadrata stekao je ulaganjem kredita, koji je koristio i za sticanje garaže i pašnjaka od 608 metara kvadratnih. Nasljedstvom je stekao dvije šume od 19.704 i 5.276 kvadrata, voćnjak od 17.052, kao i kuću od 144 m2, što se 100 odsto vodi na njegovo ime. Suvlasnik je 33 odsto kuće od 50 kvadrata i dvorišta od 150 metara kvadratnih. Posjeduje automobil marke "citroen" proizveden 2011. godine. Ministar Đeka je naveo da otplaćuje zajam od 130.000 eura, a njegova partnerka 10.000. Dao je saglasnost da mu ASK kontroliše bankovne račune.

Bivši ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić prijavio je da je u Vladi plata bila 1.970 eura. Vlasnik je dva stana površine 74+37 kvadrata i 137 metara kvadratnih, kao i građevinskog zemljišta od 500 kvadrata. Na njega se vodi i četvrtina naslijeđene kuće sa dvorištem i vrtom, površine 120+500+273 kvadrata, pola kuće od 74 kvadrata sa livadom od 2.877 i desetina treće kuće sa livadom i neplodnim zemljištem površine 84 i 454.001 metara kvadratnih.

Krivokapić posjeduje automobil marke "mazda" proizveden 2019. godine, kao i tri komada oružja, odnosno tri pištolja, kao i akcije u četiri preduzeća. Nije dao saglasnost da mu ASK kontroliše bankovne račune.

Ministar prosvjete Miomir Mijo Vojinović naveo je u izvještaju o imovini i prihodima, koji je objavljen na sajtu ASK, da mu je u maju plata bila 2.019 eura, a da je u ostalim mjesecima taj iznos bio 1.861. Supruga Dušica zaposlena je u jednom privrednom društvu i plata joj je 490 eura.

Vojinović nije prijavio nikakvu nepokretnu imovinu, a od pokretne je naveo da posjeduje automobil marke "citroen". Otplaćuje dva kredita od 10 i tri hiljade eura, a njegova supruga ima zajam od 4.500. Prema podacima ASK, Vojinović nije dao saglasnost za pristup podacima na računima bankarskih i drugih finansijskih institucija.

Izvor: DAN portal

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.