Vukčević: Skupština nema legitimitet da vrši svoje nadležnosti
Miloš Vukćević

Vukčević: Skupština nema legitimitet da vrši svoje nadležnosti

„Raspuštanjem Skupštine i poslanicima je prestao mandat. Skupština više ne može da donosi zakone i sprovodi odluke iz svojih nadležnosti“, objašnjava Vukčević.

Jedino, kako dodaje, moguće je da Parlament obavlja neke tekuće i nužne poslove.

„Poslije izbora Crna Gora konačno treba da dobije zakon o Vladi i Skupštini kako nam se ove situacije ne bi ponavljale. To bi trebala da bude jedna od prvih obaveza nove vlade i novog saziva parlamenta“, poručio je Vukčević.

Podsjetimo, predsjednik Crne Gore 16. marta donio je uzak o raspuštanju Skupštine, nakon što aktuelna parlamentarna većina nije uspjela da sastavi novu ili rekonstruiše aktuelnu vladu u roku od 90 dana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.