Policija istražuje prijetnje upućene NVO CEMI

Policija istražuje prijetnje upućene NVO CEMI

Pripadnici Uprave policije u saradnji sa međunarodnim partnerima preduzimaju intenzivne mjere i radnje na identifikaciji osobe koja je juče putem službene mejl adrese uputila ozbiljne prijetnje NVO CEMI.

"Pripadnici policije zaduženi za borbu protiv visokotehnološkog kriminala su došli do podatka koji ukazuje da je prijetnja upućena iz jedne zemlje regiona i u saradnji sa službama te države su u toku aktivnosti na idetifikaciji osobe koja je poslala prijeteći mejl", navedeno je u saopštenju. 

Kako ističu, Odjeljenju bezbjednosti Podgorica je juče zaposlena u NVO CEMI prijavila da im je na službenu mejl adresu stigla poruka prijeteće sadržine. 

"O svemu je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da se u navedenom događaju stiču elementi krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti i naložio dalje preduzimanje aktivnosti na identifikaciji počinioca krivičnog djela", piše u saopštenju.

 

Izvor: RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.