Savić poziva na spektakl: Da svi uživamo, imamo kvalitet da se suprotstavimo Srbiji
Foto: UGC

Savić poziva na spektakl: Da svi uživamo, imamo kvalitet da se suprotstavimo Srbiji

Fudbaleri Crne Gore pobijedili su Bugarsku na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, sada je red na derbi grupe G i duel sa Srbijom sjutra od 20.45 sati pod Goricom.

,,Sokoli“ su odradili planirano u Razgradu, gdje je meč odlučio Nikola Krstović, koji je potencirao da je ekipa ,,ginula“ na terenu.

- Trudimo se mi koji smo dugo ovdje da prenesemo vrijednosti koje smo mi nekada ,,pokupili“ od starijih igrača, da na pravi način dožive što znači igranje za reprezentaciju. Pokušavamo da budemo pravi primjer i čini mi se da to radimo na pravi način, što se vidi iz pristupa mladih igrača, generalno svih onih koji su igrali u Bugarskoj – istakao je Stefan Savić.

Lakše se diše nakon pobjedničkog starta...

- Mnogo je lakše prići ovom meču nakon pobjede u prethodnom. Veoma je bilo bitno da počnemo na pravi način, atmosfera je bolja, timski duh na višem nivou. To će nas sigurno nositi da uz pomoć navijača stignemo do dobrog rezultata – kazao je štoper madridskog Atletika.

Srbija?

- Nema nepoznanica, svi se međusobno zanmo, podržavamo u klupskim karijerama. Ali, kad izađem na teren nema popusta ni za porodicu, za mene je to samo protivnik. Pokušaću da zaustavim napadački potencijal Srbije i da ne primimo gol, a siguran sam da ih možemo ugroziti.

Crnogorski navijači lako padnu u euforiju nakon dobrog starta, ekipa mora da pronađe balans.

- Na nama iskusnijima je da unesemo mir u ekipu. Znate što je pritisak? Ono kad mi u Atletiku moramo svake sezone da uđemo u Ligu šampiona. Ovdje u reprezentaciji ga ne treba stvarati, druga stvar bi bila da smo redovni učesnici velikih takmičenja. Imamo odgovornost i veliku želju, ali ne treba stvarati pritisak – podvukao je Savić.

- Očekujem veliku borbu, vidjeli smo da su i oni svjesni da ih ne čeka laka utakmica. Malo ko je lako prošao kroz Podgoricu. Siguran sam da ćemo pružiti jak otpor. Motivacije ne nedostaje. Imaju strašan potencijal naročito u veznom redu i napadu, ali i mi imamo strategiju. Svi zajedno se branimo i napadamo.

Crna Gora i Srbija igrale su 2019. u Ligi nacija. Oba meča dobili su ,,orlovi“.

- Po meni su jači sada nego u Ligi naciji. Iskusniji su, imaju iza sebe i Mundijal, dodatno iskustvo. Siguran sam da su dosta uigrani, mada imamo i mi naše kvalitete. Dvije godine smo na okupu sa sadašnjim selektorom, vidi se njegov pečat. Sigurno imamo kvaliteta i snage da se suprotstavimo Srbiji. Na papiru je Srbija jača, ali igramo kod kuće. Nećemo im se pomjeriti.

Koji je dobar rezultat za Crnu Goru?

- Pokušaćemo da pobijedimo. Igramo kod kuće, poštujemo rivala, ali vjerujemo u sebe. Vidjećemo što će nam biti dovoljno, a nastojaćemo svakako da uzmemo tri boda.

Savić očekuje lijep ambijent pod Goricom.

- Željno iščekujem utakmicu, pravi sportski događaj. Ima li što ljepše nego kad igraju reprezentacije dvije susjedne zemlje. Uvjeren sam da će sve proći u najboljem redu i u sportskim okvirima. Nema razloga da bude drugačije, niti da se prave bilo kakve tenzije. Vjerujem da ćemo svi uživati – poručio je Stefan Savić.

Izvor M portal

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.