Pobjede Engleske i Slovenije, sedam golova Islanda

"Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo"

Pobjede Engleske i Slovenije, sedam golova Islanda

Fudbalska reprezentacija Engleske pobedila je u Londonu Ukrajinu sa 2:0, u utakmici drugog kola Grupe C u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Na londonskom Vembliju, Engleska je povela u 37. minutu golom kapitena Harija Kejna, kome je asistirao Bukajo Saka. Saka je tri minuta kasnije lijepim golom sa oko 20 metara postavio konačan rezultat.

Engleska je prva na tabeli u grupi sa svih šest bodova, a Ukrajina, koja u prvoj utakmici u kvalifikacijama nije šutnula u okvir gola, nema bodove.

Fudbalska reprezentacija Slovenije slavila je u Ljubljani protiv selekcije San Marina sa 2:0, u drugom kolu Grupe H.

Domaći su poveli golom koji je Benjamin Šeško postigao u 56. minutu, a konačan rezultat postavio je igrač San Marina Roberto Di Majo, autogolom u 60. minutu.

Slovenija ima šest bodova, a San Marino je u obije utakmice pretrpio oba poraza.

Fudbaleri Islanda pobedili su na gostujućem terenu Lihtenštajn sa 7:0, u drugom kolu Grupe H.

Trostruki strijelac bio je Aron Gunarson, koji je postigao golove u 48, 68. i 73. minutu iz jedanaesterca. Strijelci su bili još David Kristjan Olafson u trećem minutu, Hakon Arnar Haraldson u 38. minutu, Andri Gudjonsen u 85. i Mikael Elertson u 87. minutu.

Island sada ima tri boda u prve dvije utakmice u kvalifikacijama, a Lihtenštajn je bez bodova i primio je 11 golova u dva meča.

Izvor:RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.