Makron: Vlada vodi dijalog sa sindikatima o penzionoj reformi
Makron (Foto: Guliver)

Makron: Vlada vodi dijalog sa sindikatima o penzionoj reformi

Predsjednik Francuske Emaunel Makron izjavio je da francuska vlada vodi dijalog sa sindikatima o planovima za penzionu reformu i podizanje starosne granice za odlazak u penziju.

"Postoje izazovi, ali ne znači da zbog toga treba da stanemo", rekao je Makron koji je, kako navodi Rojters, prethodnih sedmica govorio da će penziona reforma biti sprovedena.

On je dodao da je normalno da sindikati izraze nezadovoljstvo, i ocijenio da su demonstracije bile "mirne".

Ranije ove sedmice objavljeno je da bi Ustavni savjet Francuske, odnosno kako ga neki zovu "savjet mudraca", mogao da potvrdi usklađenost teksta zakona, ili da prigovori određenim mjerama, odnosno da cenzuriše tekst u cjelini.

Pored toga, iz kabineta francuske premijerke Elizabet Born poručuju da "palata Matinjon [rezidencija premijera] očekuje početkom sledeće nedelje sindikate" koji su spremni da razgovaraju sa izvršnom vlašću o reformi penzionog sistema.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.