Vukanović: Još jedan izborni ciklus sa nesređenim biračkim spiskom
Miloš Vukanović

Vukanović: Još jedan izborni ciklus sa nesređenim biračkim spiskom

Svi partijski subjekti obećavali su da će riješiti pitanje biračkog spiska, međutim mi smo i ovaj izborni ciklus dočekali sa nesređenim biračkim spiskom, kazao je u emisiji Mreža predstavnik CEMI-ja Miloš Vukanović.

"I u izborni ciklus za parlamentarne izbore ući ćemo sa istim problemom. U tih par mjeseci nećemo uspjeti ništa da riješimo", kazao je Vukanović koji je dodao da je broj birača u odnosu na broj stanovnika Crne Gore u odnosu od 80 posto.

Prema njegovim riječima, rješavanje biračkog spiska je izazovan posao i za rješavanje je potrebna saradnja svih društveno političkih subjekata.

"Jasno je zašto političke elite ne žele da urede birački spisak, ali je prioritet odrediti ko odlučuje o sudbini građana u Crnoj Gori", naglasio je Vukanović.

Kazao je da je izborno zakonodavstvo generalno loše, i da u CEMI-ju bilježe zloupotrebu državnih sredstava u kampanji.

"Dešavaju se zloupotrebe a u kampanji trenutno nemamo nijednog predstavnika izvršne vlasti. Postavlja se pitanje o kolikim bi se zloupotrebama radilo da su u kampanji predstavnici Vlade", kazao je Vukanović.

Pozvao je građane da prijavljuju sve nepravilnosti koje uoče u izbornom procesu.

 

Izvor: RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.