Koliko zarađuju najistaknutija imena Hollywooda?
Angelina Jolie

Zanimljiva lista

Koliko zarađuju najistaknutija imena Hollywooda?

Hollywood Reporter nedavno je objavio zanimljivu listu od čak 23 showbiz zvijezde i njihove zarade na najnovijim projektima. Iako se o zaradama nekih od njih već pisalo, zanimljivo je koliko zarađuju i neke manje poznate showbiz face.

Na početku našla se Angelina Jolie koja će za nastavak filma "Salt 2" uzeti 20 miliona dolara čime će se naći na smom vrhu ove liste. Njen suprug Brad Pitt, s Cadillacom je potpisao tri miliona dolara vrijedan ugovor, a reklama za Chanel No. 5 donijela mu je sedam miliona dolara.

Pop diva Beyonce za svoj je ugovor s Pepsijem uzela 50 miliona dolara, a Time ju je uvrstio na listu stotinu najuticajnijih ličnosti zabavne industrije. Nema sumnje da će zarada rasti kada kasnije ove godine objavi svoj peti studijski album.

Cameron Diaz zaradila je 42 miliona dolara od komedije "Bad Teacher".

Daniel Craig ušao je klub glumaca koji zarađuju 20 miliona dolara po filmu nakon što je pristao da se pojavi u sljedećem Jamesu Bondu, a njegovom daleko mlađem kolegi Daniel Radcliffeu to je pošlo za rukom kada je snimio posljednji nastavak Harryja Pottera.

Denzel Washington iskusni je pripadnik "kluba 20", a taj je iznos dobio i za posljednji "2 Guns" koji je od početka prikazivanja zaradio preko 70 miliona dolara.

Hiperproduktivna zvijezda akcionih filmova Dwayne Johnson po filmu zarađuje 15 miliona dolara, a u samo dva mjeseca pojavio se u tri hita: "G.I. Joe: Retaliation", "Pain and Gain" i "Fast & Furious 6". Za novi film "Hercules", dobiće 12 miliona dolara.

George Clooney ima naviku da se pojavi u filmovima za koje je "slabije" plaćen, ali samo od ugovora s Nespressom, zaradio je 40 miliona dolara.

Jennifer Aniston po filmu može da zaradi i po pet miliona dolara, a toliko je dobila i za najnoviju komediju "We're the Millers". Njena koleginca Kristen Stewart za posljednji nastavak "Sumrak sage" zaradila je 20 miliona dolara.

Njen bivši, Robert Pattinson, takođe je uzeo isti iznos za "Sumrak sagu", ali postao je i zaštitno lice Diora za što je dobio 12 miliona dolara.

Leonardo DiCaprio i Will Smith takođe su se našli u "klubu 20" dok Liam Neeson za svoje trilere može da zaradi između 10 i 15 miliona dolara.

Zanimljivo je pomenuti kako je Matthew McConaughey za "Dallas Buyers Club" uzeo samo 200 hiljada dolara.

Najplaćeniji glumac na listi svakako je Robert Downey Jr. koji je za posljednji nastavak "Iron Mana" uzeo 50 miliona dolara, a ugovor s HTC-om, u čijim će se reklamama naredne dvije godine pojavljivati, donio mu je dodatnih 12 miliona dolara.

Veteran Sylvester Stallone nakon gotovo 40 godina na sceni i dalje dobija visoke iznose, a za nastavak "Expendablesa" dobiće 15 miliona dolara.

(CDM)