Predstava „Bajka o elektricitetu” sjutra u Plužinama

Predstava „Bajka o elektricitetu” sjutra u Plužinama

Predstava za djecu „Bajka o elektricitetu” (8+), koju je po tekstu Milene Bogavac dramatizovao, adaptirao i režirao Milo Vučinić, biće izvedena sjutra u 19 časova u Centru za kulturu Plužine.

Scenografiju i kostime za predstavu radila je Vesna Sušić, muziku Sara Mićunović i Luka Jovanović, asistent reditelja je Matija Jovanović, koji ujedno potpisuje i video dizajn, saopštili su iz Nikšićkog pozorišta.

U glumačkoj podjeli su: Nikola Vasiljević, Matija Memedović, Kristijan Blečić, Maja Stojanović i Milica Kekić.

„Nema veće časti za pozorišne radnike i umjetnike nego raditi i postaviti predstavu za djecu. I po toj velikoj časti se naše pozorište odredilo tako što se pozabavilo velikom temom. I kad bolje razmislimo za „velike“ ćemo uvijek birati obične teme, a za „male“ ćemo tražiti samo one najveće teme. I u svom izboru za naše „male“ gledaoce smo se sreli sa Teslom i na našu neutoljivu želju da pratimo put kojim „mali“ stiže do „velikoga“. Upravo to je tema naše najbolje poezije i našega mita koji se uklapa u antički i u svjetski mit. Pretakanje i pojednačavanje „malog“ i „velikog“ u liku Nikole Tesle, zbližavanje naučnog i mitskog u istom liku, bio je poziv za naše pozorište, poziv da se umjetnički oglasimo i ogledamo. I nema većeg izazova nego se kretati tim putem koji vodi ka „velikome“ i stalno se na tom putu osvrtati ka „malome“,riječi su umjetničkog direktora Janka Jelića o novoj predstavi Nikšićkog pozorišta.

Kako ističe, tako da bi svi mi i na sceni i u publici shvatili da bez „malog“ nema „velikog“ i da se svaka veličina može jedino ugledati na svoje „male“ početke. Na tom putu ni „većeg“ uzora ni „manjeg“ dječak od našeg sunarodnika Nikole Tesle.

"Zato sa nestrpljenjem i sa tremom čekamo ovu premijeru i slutimo isti put od malog ka velikom i za naše pozorište. Ipak izlazimo pred najiskreniju publiku. Radujemo se putu i težimo da ga produžimo za našu djecu koja će razumjeti pozorište bolje od nas‟, riječi su umjetničkog direktora Janka Jelića o novoj predstavi Nikšićkog pozorišta", istakao je Jelić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.