Poslije  60 godina - Benzema ispisao istoriju El Klasika

Poslije 60 godina - Benzema ispisao istoriju El Klasika

Da igra i životnoj formi, Karim Benzema, potvrdio je i sinoć kad je postigao het-trik u revanšu polufinala Kupa kralja protiv Berselone na "Nou Kampu" i tako odveo svoj tim u finale gdje ih čeka Osasuna.

Francuz je tako ispisao istoriju, pošto je postao prvi igrač još od 1963. godine i Ferenca Puškaša koji je postigao tri gola portiv najvećeg rivala na "Nou Kampu".

Ovo je bio drugi vezani het-trik za Benzemu koji je tri gola isporučio i Valjadolidu u prošlom kolu Primere.

Benzema je ove sezone na 25 utakmica u svim takmičenjima postigao 19 golova i upisao četiri asistencije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.