Tviter uvodi opciju trgovanja kriptovalutama i hartijama od vrijednosti

Tviter uvodi opciju trgovanja kriptovalutama i hartijama od vrijednosti

Ilon Mask, novi vlasnik Tvitera, najavio je nedavno da će ova društvena mreža postati “superaplikacija” preko koje se mogu kupovati hartije od vrijednosti. U tada šturoj izjavi naveo je da će preko nje biti moguće drugima prenositi ili pozajmljivati novac, kao i “zarađivati od kamate”.

Ti njegovi planovi su izgleda blizu realizacije. Naime, CNBC prenosi da će uskoro korisnici Tvitera dobiti uvid u kretanja na finansijskim tržištima ali i mogućnost da kupuju i prodaju akcije, obveznice i druge hartije od vrijednosti.

Trenutno je na ovoj društvenoj mreži moguće uživo pratiti podatke o trgovanju hartijama poznatih kompanija kao što su one sa liste S&P 500. To se čini ukucavanjem simbola određene valute, na primjer dolara, u prostor za pretragu, te odabirom ponuđenih opcija. Za sada ih nema mnogo – uglavnom izlaze kompanije poput Tesle ili simboli za kriptovalute.

Međutim, ovi “keštegovi” (kombinacija riječi “hešteg” i “keš”) biće unaprijeđeni pa će ubuduće pokrivati znatno veći broj kompanija i instrumenata za trgovanje. Pomenuta društvena mreža će takođe uvesti i dugme “view on eToro” koje će korisnike voditi na sajt finansijske kompanije eToro, Tviterovog parnera na ovom projektu. Sa njegovog sajta biće moguće trgovati ali i pratiti finansijske analize.

eToro je izraelska kompanija osnovana 2007. koja svojim korisnicima, kojih ima 32 miliona, nudi mogućnost da trguju hartijama od vrijednosti i kriptovalutama. U njenoj ponudi nalazi se i mogućnost “kopiranja” strategija ostalih investitora.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.