Ukrajina zvanično zabranila svojim sportistima da se takmiče na dogadjajima sa Rusima i Bjelorusima

Ukrajina zvanično zabranila svojim sportistima da se takmiče na dogadjajima sa Rusima i Bjelorusima

Ukrajina je zvanično zabranila svojim sportistima da se takmiče na događajima u kojima učestvuju ruski i bjeloruski takmičari.

-Ukrajina je zabranila svojim nacionalnim sportskim timovima da se takmiče na olimpijskim, paraolimpijskim i drugim događajima koji uključuju takmičare iz Rusije i Bjelorusije, saopštilo je Ministarstvo sporta.

Uredbu objavljenu na sajtu Ministarstva sporta potpisao je zamjenik ministra Matvij Bidni.

Odluka, koju su kritikovali neki ukrajinski sportisti, je uslijedila nakon što je Međunarodni olimpijski komitet izazvao nezadovljstvo Kijeva time što je omogućio ruskim i bjeloruskim sportistima da se takmiče pod neutralnom zastavom.

Ukrajina je ranije upozorila rukovodstva svojih sportskih saveza da će im oduzeti status ako se njihovi sportisti na međunarodnoj sceni budu takmičili sa Rusima i Bjelorusima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.