Gvardiola: Halanda pratimo 24 sata
(foto: Guliver)

Gvardiola: Halanda pratimo 24 sata

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola priznao je da engleski klub 24 sata dnevno prati napadača Erlinga Holanda, pošto "građani" imaju zahtjevan raspored u svim takmičenjima, prenose britanski mediji.

Holand je postigao dva gola za svoj tim u meču 31. kola portiv Lestera (3:1). On je ove sezone dao 47 golova u svim takmičenjima.

„Ne znam šta je radio u Dortmundu, ali mi ga pratimo 24 sata. Imamo nevjerovatne doktore i fizioterapeute, oni su s njim svake sekunde u danu. Teško je razumjeti zašto potrošite mnogo novca na igrača i onda ga prepustite sudbini. Ne znam šta rade drugi klubovi“, rekao je Gvardiola.

On je istakao da klub mora da brine o svim igračima.

„Moramo da brinemo o igračima, jer imamo zahtjevan raspored mečeva, koji se igraju svaka tri, četiri dana. Brinemo o hrani, odmoru, spavanju, treningu… Postoje podaci koji govore da igrači ne mogu da treniraju duže od 10-15 minuta. Pitaju me zašto sam zamijenio Holanda na meču protiv Lajpciga kad je postigao pet golova. On se povredio na meču sa Barnlijem pa nije mogao da igra za nas protiv Liverpula i za selekciju Norveške“, dodao je menadžer Mančester sitija.

Gvardiola je naveo da norveški reprezentativac provodi dosta vremena u trening centru kluba.

„O Holandu se brinu fizioterapeuti, pošto dosta vremena provodi u trening centru, dosta više nego na terenu. Danas, u modernom fudbalu, igrači više treniraju iza kulisa nego na terenu“, zaključio je Gvardiola.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.