Francuska će do 2025. godine biti najposjećenija evropska zemlja
Ilustracija

Francuska će do 2025. godine biti najposjećenija evropska zemlja

Prema GlobalData-u, Francuska će prestići Španiju i zauzeti prvo mjesto do 2025, privlačeći u prosjeku 93,7 miliona međunarodnih turista, objavio je Conde Nast.

Španija je trenutno najomiljena turistička destinacija i na prvom mjestu je od 2021. godine. Očekuje se da će je do 2025. posjetiti 89,5 miliona turista, prema City Magazinu.

“Posjete Francuskoj i Španiji ostaće jake u godinama koje dolaze, a festivali, kultura i gastronomija će predstavljati veliku prednost“, rekla je Hana Fri, analitičarka za putovanja i turizam u GlobalData, u saopštenju.

“Obje zemlje imaju šta da ponude posjetiocima, sa svojom jedinstvenom kulturom, kuhinjom i atmosferom. Obje zemlje su takođe relativno velike, s raznolikim i raznolikim pejzažima, a svaka zemlja ima svoju jedinstvenu obalu.“

Francuska je slikovita i ima jednu od najpoznatijih kultura ishrane i kuhinje na svijetu. Nudi mnoštvo jedinstvenih muzeja umjetnosti, antičke arhitekture, bogate istorije i, naravno, kultni Ajfelov toranj — koji izgleda mnogo zapanjujuće uživo nego na fotografijama.

Lako je dostupna vozom za putnike unutar Evrope i dijeli granice sa osam različitih zemalja, što vjerovatno doprinosi tome zašto su 80 odsto posjetilaca Francuske evropski turisti, navodi londonski The Telegraph.

Saobraćaj je jedan od faktora koji GlobalData navodi kao francusku prednost, uključujući i novu željezničku prugu koja se sada gradi.

“Jedan od ključnih transportnih projekata u zapadnoj Evropi je linija Ultra Rapid Train, koju planira Evropska komisija kako bi poboljšala povezanost između Lisabona u Portugalu i Helsinkija u Finskoj“, rekao je Fri u saopštenju.

Program uključuje izgradnju 8.000 kilometara brze željezničke mreže sa dva kolosijeka između Lisabona i Helsinkija sa petljom oko Baltičkog mora. Željeznička linija će prolaziti kroz Portugal, Španiju, Francusku, Njemačku, Dansku, Estoniju, Litvaniju, Poljsku i Finsku, prenosi Invesititor.me.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.