Sastale se Injac i Medoks: Razmijeniće prakse u oblastima transporta, energije i kulture

Sastale se Injac i Medoks: Razmijeniće prakse u oblastima transporta, energije i kulture

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac razgovarala je sa Karen Medoks, britanskom ambasadorkom u Crnoj Gori, o izazovima koje je potrebno prevazići kako bi se ubrzao razvoj Podgorice kao funkcionalne sredine uz primjenu najboljih praksi koje uključuju i prakse iz UK.

Važno je da Podgoricu transformišemo u funkcionalnu sredinu koja će služiti građanima. Počev od infrastrukture, preko sistema lokalne samouprave, pa sve do unapređenja investicionog ambijenta kako bismo učinili da grad dobije neku novu dimenziju razvoja – kazala je Injac.

Karen Medoks je navela da se sve lokalne samouprave susrijeću za određenim izazovima koje je potrebno riješiti.

Imamo dugu tradiciju prijateljskih odnosa sa Crnom Gorom i radujem se daljoj saradnji sa upravom Podgorice. Imamo postojeću saradnju u oblastima poput vatrogasno-spasilačke službe, zdravstvene zaštite i vjerujem da ćemo u narednom periodu moći pronaći mogućnosti za razmjenu najbolje prakse u drugim oblastima, uključujući transport, čistu energiju i kulturne događaje – navela je Medoks.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.