Britanska vlada ograničila dužinu štrajka medicinskih sestara

Britanska vlada ograničila dužinu štrajka medicinskih sestara

Britanska vlada uspjela je danas da ograniči dužinu predstojećeg štrajka medicinskih sestara, nakon što je Ministarstvo zdravlja pokrenulo sudski postupak protiv njihovog sindikata.

Posljednji dan 48-satnog štrajka koji je sazvao Kraljevski koledž medicinskih sestara (RCN), koji počinje 30. aprila uveče, biće nezakonit jer glasanje za održavanje štrajka važi samo šest mjeseci nakon izjašnjavanja, presudio je sudija Tomas Linden.

Ranije danas sindikat britanskih mašinovođa je saopštio da će oni štrajkovati još tri dana, uključujući i dan finala fudbalskog FA kupa 3. juna, nakon što su odbili ponudu za plate od 16 železničkih kompanija.

"Naš izvršni odbor se sastao jutros i odbio smiješan predlog koji smo dobili", naveo je u saopštenju generalni sekretar Udruženog društva inženjera lokomotiva i vatrogasaca (ASLEF) Mik Velan, prenose mediji.

Shodno tome, kako stoji u saopštenju, mašinovođe će štrajkovati još tri dana - u petak 12. maja, srijedu 31. maja i subotu 3. juna. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.