Vlasti apeluju na navijače Napolija da ne slave titulu na vrhu Vezuva: Ideja nerealna i opasna
Foto: Reuters

Vlasti apeluju na navijače Napolija da ne slave titulu na vrhu Vezuva: Ideja nerealna i opasna

Navijačima Napolija, koji se pripremaju da proslave prvu titulu prvaka Italije od 1990. godine, rečeno je da se klone Vezuva, vulkana koji gleda na Napulj, gdje su najavili proslavu titule.

Vlasti nacionalnog parka postale su zabrinute nakon izvještaja da su fanatični obožavaoci Napolija bakljama planirali da osvijetle Vezuv u nacionalnim italijanskim bojama ako ekipa osvoji titulu u nedelju, ocijenivši da je takav plan opasan.

Ako pobijede gostujući klub Salernitanu, a drugoplasirani Lacio izgubi bodove protiv Intera na San Siru, Napoli će osigurati trofej.

“Svi smo zadovoljni zbog uspjeha Napolija, koji će donijeti čast našoj regiji i veliko veselje ljudima“, rekao je upravnik parka Vezuv Rafaele de Luka.

Ali, proslave moraju da ostanu unutar ograničenja civilnog ponašanja, dodao je.

Napulj oduvek živi za fudbal, ali izgledi da Napoli osvoji svoj treći “skudeto“ – prvi nakon što je Dijego Maradona predvodio tim 1990. godine, fudbalsku strast su vinuli u nove visine.

Bilo da se radi o šali ili ne, oni koji se bave zaštitom vulkana upozorili su “tifoze“ da im je ideja “opasna i nerealna“.

Vezuv je jedini aktivni vulkan u kontinentalnoj Evropi. Njegova erupcija 79. godine uništila je Pompeju.

Nacionalni park osnovan je 1995. kako bi se sačuvao osjetljivi ekosistem oko vulkana, čiji je vrh na 1.277 metara.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.