Ognjen Stojanović i Gabriela Zelinka pobjednici triatlona u Podgorici
Foto: TK Podgorica

Ognjen Stojanović i Gabriela Zelinka pobjednici triatlona u Podgorici

Srbin Ognjen Stojanović i Mađarica Gabriela Zelinka pobjednici drugog „Coinis No Limits Triathlona 2023“, koji je u nedjelju održan u Podgorici. Stojanović je ostvario novi rekord staze, završivši triatlon za samo tri sata, 40 minuta i 17 sekundi. Tokom tog vremena, on je sa lakoćom preplivao 1.900 metara, prešao 90 kilometara na biciklu i istrčao 21 kilometar. Istu distancu, Zelinka je savladala za četiri sata, 14 minuta i 51 sekundu.

-No Limits Triathlon ističe se svojom važnošću, budući da predstavlja prvu trku na Balkanu sa statusom PTO World rankings event, čiji rezultati profesionalnih takmičara doprinose njihovoj poziciji na svjetskoj rang listi. Ovaj prestižni događaj privukao je najbolje takmičare iz regiona i Evrope. Triatlon, olimpijski sport koji kombinuje plivanje, biciklizam i trčanje u tom redosledu, odvijao se u prekrasnom ambijentu Skadarskog jezera i Glavnog grada.

Tokom prvomajskih praznika, Podgorica se transformiše u živahni centar sportskih dešavanja kako za Crnu Goru, tako i za cijeli region. Staza je osmišljena tako da bude jedna od najbržih u Evropi, što je čini savršenom za postavljanje ličnih rekorda, ali i za one koji po prvi put žele da se oprobaju na ovoj distanci. Plivanje se odvija u Nacionalnom parku Skadarsko Jezero, biciklistička ruta vodi od jezera do Podgorice, dok se trčanje odvija u srcu grada, sa glavnim dešavanjima na Trgu Nezavisnosti – kaže se u saopštenju.

U okviru ovog spektakularnog događaja, dan ranije je održana dječija trka, za mališane uzrasta do 12 godina. Inače, ove godine, za trku se prijavilo 170 takmičara iz 23 države, od kojih je njih 128 uspješno došlo do cilja.

-Pored toga, trka je ujedno i državno prvenstvo Crne Gore u poludugoj distanci, gdje su novi državni prvaci postali Sanja Tot i Dragan Jovanović, oboje članovi Triatlon kluba Kotor. Organizatori zahvaljuju svima koji su pomogli u realizaciji ove sjajne manifestacije, te izražavaju svoju zahvalnost sugrađanima na razumijevanju zbog izmijenjenog režima saobraćaja – dodaje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.