“Zbog događaja u Srbiji Uprava policije digla stepen pozornosti, u nedelju dan žalosti“
Foto: RTCG

Adžić i Abazović

“Zbog događaja u Srbiji Uprava policije digla stepen pozornosti, u nedelju dan žalosti“

Nakon masovnih ubistava u Srbiji crnogorska policija je podigla stepen pozornosti, kazao je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, na konferenciji o radu Vlade u protekloj godini. Odgovarajući na pitanje novinara kazao je i da su pooštrene kontrole nošenja oružja i izdavanja dozvola. Povodom tragedija u Srbiji i Crna Gora će proglasiti dan žalosti, kazao je premijer Dritan Abazović. Naveo je i da će to najvjerovatnije biti nedjelja, a možda i dva dana.

Ministar unutrašnjih poslova kaže da je MUP, i prije tragedija u Srbiji, već pokušao da sistem pripremi.

“Po saznanju o dešavanjima u Srbiji održao sam kolegijum sa direktorom UP i kompletnim rukovodećim timom. Jutros je kompletna Uprava policije podignuta na jedan veći stepen pozornosti i u ovom kontekstu pratićemo sva dešavanja“, kazao je Adžić.

Sve jedinice policije će, kako kaže, biti na većem nivou pozornosti kada je riječ o praćenju lica koja bi mogla da naprave.

Ministar kaže i da su rađene rigorozne kontrole kada je riječ o izdavanju dozvola za oružje, ali i kontrola onih koji već imaju oružje i produžavaju dozvole.

“Pojačaćemo i sve aktivnosti prije početka sezone, ali u sezoni. UP preduzima sve što je njenoj nadležnosti“, kazao je Adžić.

Ministar je imao i poruku za građane.

“Vjerujem da smo kao UP spremniji i da moramo kao građani mnogo više da uradimo i da se ponašamo odgovornije“, zaključio je Adžić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.