Ćulafić: Bezakonje počelo, RTV Podgorica sačuvati od zlonamjernih nasrtaja nove gradske vlasti
Dr. Stefan Ćulafić

Ćulafić: Bezakonje počelo, RTV Podgorica sačuvati od zlonamjernih nasrtaja nove gradske vlasti

“Od uspostavljanja nove gradske vlasti jedva da je prošla koja sedmica, a pokušaj sprovođenja bezakonja već je počeo - i to od same gradonačelnice Olivere Injac”, poručio je odbornik liste "Svi za naš grad" u Skupštini Glavnog grada dr Stefan Ćulafić.

Kako dodaje, predlažući izmjene Odluke o osnivanju lokalnog emitera RTV Podgorica, novoizabrana gradonačelnica je u suštini pokazala potpuno nerazumijevanje oblasti u koju želi da se upliće, a što je još gore - taj akt u direktnoj je suprotnosti sa Zakonom o elektronskim medijima. 

“Naime, članom 77. pomenutog zakona propisano je kako je Savjet organ upravljanja u javnom emiteru, pri čemu baš nigdje nema odredbe kojom se nadležnost tog tijela pod bilo kojim okolnostima prenosi na Skupštinu”, kaže Ćulafić.

Osim bezakonja, kako dodaje, Glavni grad ovom odlukom pokazuje kako uopšte i zamišlja medije - tako da njihovo rukovodstvo biraju političari. 

“Vidjevši kakve su kvote po ostalim preduzećima, onda je sasvim jasno da i u RTV Podgorica žele što prije izabrati politički podobne kadrove, pa i po cijenu toga da potpuno pogaze zakon. Ovim putem tražimo hitnu reakciju Ministarstva kulture i medija, Direktorata za medije i Agencije za elektronske medije, jer su svi oni u ovom slučaju dužni da zaštite zakon od zlonamjernih nasrtaja novih čelnika grada”, zaključuje Ćulafić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.